Pravá zlatá kakaová limonáda

1. část: "voda"

Ingredience:

 

Postup:

  • V termomixéru smíchejte všechny ingredience.
  • Míchejte při nízké/střední rychlosti při 50°C/122°F po dobu 1 hodiny.
  • Nechte vychladnout a dásledně zmrazte.



2. část: "sirup"

Ingredience:

  • 1,000 g granulovaného cukru
  • 2 l vody
  • 1 l citronové šťávy (pro méně kyselé nižší množství do 800 g)
  • ½ tyčinky skořice
  • 1 badyán

 

Postup:

  • Všechny ingredience přiveďte k varu.
  • Sundejte z plotny a přikryjte. Nechte 24 hodin louhovat v lednici.
  • Koření sceďte a uložte zpět do lednice.

 

3. část: kompletace

Ingredience:

  • 50 g kakaového cukru na ozdobu (stejné poměry kakaa a cukru)

 

Postup:

  • Jakmile jsou všechny komponenty vyrobeny, začněte přidáním zlaté vody do limonádového základového sirupu.
  • Míchejte, dokud se nespojí a dejte do lednice vychladnout.
  • Nápoj podávejte ideálně s ledem a pro ještě zajímavější vzhled doporučujeme okraje skleničky ozdobit kakaovým cukrem!

 Zmínky z receptu:

Poznámka k receptu:

Recept pro Vás vybral a přeložil tým LKStore