Ingredience:
- 2 šálky čerstvých malin + navíc maliny na ozdobu
- ½ šálku cukru
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 1 ½ lžičky neochucené želatiny
- ¼ šálku studené vody
- 1 lžička LorAnn Malinové pečící emulze
- 1 šálek smetany ke šlehání
Postup:
- Maliny vložte do kuchyňského robotu, přikryjte a rozmixujte. Sceďte a semena vyhoďte.
- Pyré dejte do velké mísy. Vmíchejte cukr, citronovou šťávu a malinovou emulzi.
- V malém hrnci nasypte želatinu do studené vody; nechte 1 minutu stát. Míchejte na mírném ohni, dokud se želatina úplně nerozpustí. Následně přidejte želatinu do malinové směsi. Nechte v chladu, dokud mírně nezhoustne, asi 1 hodinu.
- Celou želatinovou směs přeneste do velké mísy. Šlehejte na vysokou rychlost do pěny. Postupně přidávejte smetanu; šlehejte do zhoustnutí, asi 2 minuty. Lžící nalijte do dezertních misek a podle chuti ozdobte celými malinami. Přikryjte a chlaďte do ztuhnutí, 1-2 hodiny.
Mohlo by se vám hodit:
##PRODUCT-WIDGETS-34647##
Zmínky z receptu:
Recept pro Vás vybral a přeložil tým LKstore