Malinová pěna
Ať už je právě jaro, léto, podzim nebo zima, maliny jsou k dostání po celý rok. Vyzkoušejte náš recept na malinovou pěnu a vychutnejte si tuto sladkou pochoutku kdykoliv budete mít chuť.
Ingredience:
- 2 šálky čerstvých malin + navíc maliny na ozdobu
- ½ šálku cukru
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 1 ½ lžičky neochucené želatiny
- ¼ šálku studené vody
- 1 lžička LorAnn Malinové pečící emulze
- 1 šálek smetany ke šlehání
Postup:
- Maliny vložte do kuchyňského robotu, přikryjte a rozmixujte. Vše sceďte a semínka vyhoďte.
- Pyré dejte do velké mísy. Vmíchejte cukr, citronovou šťávu a malinovou emulzi.
- V malém hrnci nasypte želatinu do studené vody; nechte 1 minutu stát. Míchejte na mírném ohni, dokud se želatina úplně nerozpustí. Následně přidejte želatinu do malinové směsi. Nechte v chladu, dokud mírně nezhoustne, asi 1 hodinu.
- Celou želatinovou směs přeneste do velké mísy. Šlehejte na vysokou rychlost do pěny. Postupně přidávejte smetanu; šlehejte do zhoustnutí, asi 2 minuty. Lžící nalijte do dezertních misek a podle chuti ozdobte celými malinami. Přikryjte a chlaďte do ztuhnutí, 1-2 hodiny.
Mohlo by se vám hodit:
##PRODUCT-WIDGETS-34647##
V našem receptu jsme použili prémiovou malinovou pečící emulzi od značky LorAnn. Tato americká společnost je známá svými vysoce kvalitními přírodními aromaty a extrakty. LorAnn malinová emulze dodá vašim dezertům intenzivní a autentickou chuť čerstvých malin. Díky své koncentrované formě stačí jen několik kapek, aby vaše pečivo, krémy nebo zmrzlina získaly neodolatelné aroma. Vyzkoušejte ji a přesvědčte se sami o její výjimečnosti.
Zmínky z receptu:
Recept pro Vás vybral a přeložil tým LKstore