Ingredience
- 500 g měkkého másla
- 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka (cca 400 ml)
- 1 špetka soli
- 1 lžička vanilkové pasty
Takhle se to dělá:
- Máslo je nejlepší vytáhnout z lednice večer předem, aby mělo pokojovou teplotu. Šlehejte spolu se solí asi 10 minut, aby vznikla lehká a nadýchaná směs. Následně postupně za stálého šlehání přidávejte slazené kondenzované mléko do našlehaného másla. Přidejte také vanilkovou pastu a znovu šlehejte máslový krém asi 5 minut.
- Máslový krém zpracovávejte vždy při pokojové teplotě, v lednici ztuhne.
- TIP: Na závěr lze máslový krém dobarvit dle libosti.
Mohlo by se vám hodit:
Zmínky z receptu:
Recept pro Vás vybral tým LKstore