Jednoduchý máslový krém-základní recept

Ingredience

  • 500 g měkkého másla
  • 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka (cca 400 ml)
  • 1 špetka soli
  • 1 lžička vanilkové pasty

Takhle se to dělá:

  1. Máslo je nejlepší vytáhnout z lednice večer předem, aby mělo pokojovou teplotu. Šlehejte spolu se solí asi 10 minut, aby vznikla lehká a nadýchaná směs. Následně postupně za stálého šlehání přidávejte slazené kondenzované mléko do našlehaného másla. Přidejte také vanilkovou pastu a znovu šlehejte máslový krém asi 5 minut.
  2. Máslový krém zpracovávejte vždy při pokojové teplotě, v lednici ztuhne.
  3. TIP: Na závěr lze máslový krém dobarvit dle libosti.

 Mohlo by se vám hodit:

Zmínky z receptu:

Recept pro Vás vybral tým LKstore