Jablečný koláč
Jablečný koláč patří mezi nejoblíbenější dezerty, které si spojujeme s vůní skořice, hřejivou atmosférou a pohodovými chvílemi s rodinou. Ať už ho podáváte ještě teplý se lžičkou vanilkové zmrzliny, nebo si ho vychutnáte ke kávě, je to dezert, který nikdy neomrzí. V našem článku najdete jednoduchý recept, jak si jablečný koláč upéct.
Ingredience:
- 300 g hladké mouky
- 3 velká jablka
- 250 g cukru
- 3 vejce
- 70 g másla
- 1 sklenice mléka
- droždí
- 1 citron
Doporučená forma:
Postup:
- Jablka omyjeme, oloupeme, nakrájíme na měsíčky a promícháme v míse se lžící cukru a trochou citronové šťávy.
- Dle vaší chuti můžete přidat koření jako kardamom, skořici nebo zázvor.
- Vyšleháme žloutky s cukrem do světlé a nadýchané hmoty.
- Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně jej vmícháme do vyšlehaných žloutků s cukrem.
- Ke směsi přidáme předem prosátou mouku s práškem do pečiva, rozehřáté rozpuštěné máslo, mléko a vše promícháme.
- 2/3 plátků jablek nakrájíme na menší kousky, po lžících vmícháme mouku a se vším promícháme.
- Směs nalijeme do formy a po celé ploše ozdobíme zbylými plátky jablek. Jablečný koláč pečeme při 180 °C asi 40 minut.
Mohlo by se vám hodit:
Jablečný koláč
Jablečný koláč je oblíbený dezert, který si získal srdce milovníků sladkého po celém světě. Kombinace šťavnatých jablek a voňavého těsta vytváří dokonalou harmonii chutí. Jeho příprava je snadná a suroviny jsou běžně dostupné, takže je ideální volbou pro každodenní pečení i slavnostní chvíle. Tento koláč dokáže navodit příjemnou atmosféru a potěší všechny u stolu.
- Silikonové formy od italské značky Silikomart jsou synonymem pro preciznost, kvalitu a kreativitu v cukrářském světě. Díky prémiovému platinovému silikonu, ze kterého jsou formy vyrobeny, získáte nejen perfektní výsledky, ale i naprostou spolehlivost při pečení, mražení nebo přípravě dezertů.
- Silikomart se zaměřuje na detaily – najdete zde formy inspirované přírodou, geometrickými tvary, elegantními vlnami nebo dokonce ikonickými dezertními kreacemi světových mistrů cukrářů. Dopřejte si radost z pečení a pozvedněte své dezerty na profesionální úroveň.
Zmínky z receptu:
Recept pro Vás vybral tým LKstore