Jablečný koláč

Jablečný koláč

Jablečný koláč patří mezi nejoblíbenější dezerty, které si spojujeme s vůní skořice, hřejivou atmosférou a pohodovými chvílemi s rodinou. Ať už ho podáváte ještě teplý se lžičkou vanilkové zmrzliny, nebo si ho vychutnáte ke kávě, je to dezert, který nikdy neomrzí. V našem článku najdete jednoduchý recept, jak si jablečný koláč upéct.

Ingredience:

  • 300 g hladké mouky
  • 3 velká jablka
  • 250 g cukru
  • 3 vejce
  • 70 g másla
  • 1 sklenice mléka
  • droždí
  • 1 citron

Doporučená forma:

Postup:

  • Jablka omyjeme, oloupeme, nakrájíme na měsíčky a promícháme v míse se lžící cukru a trochou citronové šťávy.
  • Dle vaší chuti můžete přidat koření jako kardamom, skořici nebo zázvor.
  • Vyšleháme žloutky s cukrem do světlé a nadýchané hmoty.
  • Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně jej vmícháme do vyšlehaných žloutků s cukrem.
  • Ke směsi přidáme předem prosátou mouku s práškem do pečiva, rozehřáté rozpuštěné máslo, mléko a vše promícháme.
  • 2/3 plátků jablek nakrájíme na menší kousky, po lžících vmícháme mouku a se vším promícháme.
  • Směs nalijeme do formy a po celé ploše ozdobíme zbylými plátky jablek. Jablečný koláč pečeme při 180 °C asi 40 minut.

Mohlo by se vám hodit:

 

Jablečný koláč

Jablečný koláč je oblíbený dezert, který si získal srdce milovníků sladkého po celém světě. Kombinace šťavnatých jablek a voňavého těsta vytváří dokonalou harmonii chutí. Jeho příprava je snadná a suroviny jsou běžně dostupné, takže je ideální volbou pro každodenní pečení i slavnostní chvíle. Tento koláč dokáže navodit příjemnou atmosféru a potěší všechny u stolu.  

Proč používat silikonové formy od značky Silikomart
  • Silikonové formy od italské značky Silikomart jsou synonymem pro preciznost, kvalitu a kreativitu v cukrářském světě. Díky prémiovému platinovému silikonu, ze kterého jsou formy vyrobeny, získáte nejen perfektní výsledky, ale i naprostou spolehlivost při pečení, mražení nebo přípravě dezertů.
  • Silikomart se zaměřuje na detaily – najdete zde formy inspirované přírodou, geometrickými tvary, elegantními vlnami nebo dokonce ikonickými dezertními kreacemi světových mistrů cukrářů. Dopřejte si radost z pečení a pozvedněte své dezerty na profesionální úroveň.

Zmínky z receptu:

Recept pro Vás vybral tým LKstore