Domácí sušenky

Potřeby: 

 

Ingredience:

  • 2 ½ šálku hladké mouky (navíc trocha na poprášení)
  • 1 polévková lžíce cukr krystalu
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • ¾ lžičky soli
  • 75g másla nakrájeného na kostky
  • ¾ šálku mléka 

 

Postup:

  • Předehřejte troubu na 230 °C.
  • Smíchejte mouku, cukr (volitelně), prášek do pečiva a sůl ve velké míse. Míchejte vidličkou nebo metličkou, dokud se ingredience nespojí.
  • Do moučné směsi přidejte a zapracujte na kostky nakrájené máslo. Směs by měla připomínat hrubou strouhanku.
  • K moučné směsi přilejte mléko a míchejte, aby vzniklo huňaté těsto. Dávejte pozor, abyste těsto nepřemíchali.
  • Těsto vyklopte na lehce pomoučenou podložku a zpracujte dokud se nespojí. 
  • Lehce pomoučněte váleček (pokud se těsto lepí) a těsto rozválejte na tloušťku asi 2 cm.
  • Z těsta vykrájejte sušenky pomocí kulatého vykrajovátka na cukroví a položte je na plech..
  • Každý vršek sušenek lehce potřete mlékem.
  • Pečte 8–10 minut, nebo dokud nejsou vršky sušenek lehce zlatavé. 

Poznámka:

Skladujte zakryté při pokojové teplotě po dobu 1-2 dnů nebo v chladničce po dobu až 1 týdne.

Mohlo by se vám hodit:

 

Zmínky z receptu:

Recept pro Vás vybral tým LKstore