Citrónový dort

Ingredience

  • 200 g měkkého másla
  • 140 g cukru
  • 4 vejce
  • 250 g hladké mouky 
  • 1 balení prášku do pečiva
  • Šťáva a kůra z bio citronu

Kromě toho

  • Forma na bochník 25 cm
  • Trochu másla a mouky do formy

Takhle se to dělá:

  1. Formu (25 cm) vymažte tukem a vysypte moukou. Troubu předehřejte na 175°C horní/spodní ohřev.
  2. Máslo a cukr ušlehejte do světlé a krémové barvy a poté jedno po druhém vmíchejte vejce. Mouku smíchejte s práškem do pečiva, prosejte a vmíchejte spolu s citronovou šťávou a kůrou. Nemíchejte déle, než je nutné, dokud se vše nespojí v hladké těsto.
  3. Těsto nalijte do formy, uhlaďte a pečte v troubě na střední příčce cca 50 až 55 minut (test tyčinkou). Pokud dort příliš ztmavne, zakryjte ho asi po 30 minutách pečení alobalem.
  4. Nechte zcela vychladnout.

 

 

Zmínky z receptu:

 

Recept pro Vás vybral tým LKstore