Ingredience
- 200 g měkkého másla
- 140 g cukru
- 4 vejce
- 250 g hladké mouky
- 1 balení prášku do pečiva
- Šťáva a kůra z bio citronu
Kromě toho
- Forma na bochník 25 cm
- Trochu másla a mouky do formy
Takhle se to dělá:
- Formu (25 cm) vymažte tukem a vysypte moukou. Troubu předehřejte na 175°C horní/spodní ohřev.
- Máslo a cukr ušlehejte do světlé a krémové barvy a poté jedno po druhém vmíchejte vejce. Mouku smíchejte s práškem do pečiva, prosejte a vmíchejte spolu s citronovou šťávou a kůrou. Nemíchejte déle, než je nutné, dokud se vše nespojí v hladké těsto.
- Těsto nalijte do formy, uhlaďte a pečte v troubě na střední příčce cca 50 až 55 minut (test tyčinkou). Pokud dort příliš ztmavne, zakryjte ho asi po 30 minutách pečení alobalem.
- Nechte zcela vychladnout.
Mohlo by se vám hodit:
Zmínky z receptu:
Recept pro Vás vybral tým LKstore