Citrónový dort

Ingredience

  • 200 g měkkého másla
  • 140 g cukru
  • 4 vejce
  • 250 g hladké mouky 
  • 1 balení prášku do pečiva
  • Šťáva a kůra z bio citronu

Kromě toho

  • Forma na bochník 25 cm
  • Trochu másla a mouky do formy

Takhle se to dělá:

  1. Formu (25 cm) vymažte tukem a vysypte moukou. Troubu předehřejte na 175°C horní/spodní ohřev.
  2. Máslo a cukr ušlehejte do světlé a krémové barvy a poté jedno po druhém vmíchejte vejce. Mouku smíchejte s práškem do pečiva, prosejte a vmíchejte spolu s citronovou šťávou a kůrou. Nemíchejte déle, než je nutné, dokud se vše nespojí v hladké těsto.
  3. Těsto nalijte do formy, uhlaďte a pečte v troubě na střední příčce cca 50 až 55 minut (test tyčinkou). Pokud dort příliš ztmavne, zakryjte ho asi po 30 minutách pečení alobalem.
  4. Nechte zcela vychladnout.

 Mohlo by se vám hodit:

 

Zmínky z receptu:

 

Recept pro Vás vybral tým LKstore